Право на отговор след участието на председателя на Столичния общински съвет -

...
Право на отговор след участието на председателя на Столичния общински съвет -
Коментари Харесай

Борис Бонев: Не съм се фиксирал в кметския пост, важно е да бием ГЕРБ на местния вот

Право на отговор след участието на ръководителя на Столичния общински съвет - Георги Георгиев, изиска водачът на " Спаси София "  Борис Бонев в Bulgaria ON AIR.

" Причината са лъжите, които бяха изказани по адрес на опозицията - тезата, че единствено демонстрираме картинки във Фейсбук, до момента в който ръководещите от доста работят. ръководи еднолично София от 17 година и с 25 милиарда бюджет нито един значителен проблем не беше решен - нито имаме задоволително места в детските градини, въздухът не е по-чист. В тази връзка да се търси отговорност от опозицията е смешно ", разяснява Бонев в студиото на  " Денят ON AIR ".

" Спаси София " няма да взе участие в предварителните парламентарни избори, фокусът е върху локалните.

" Наблягаме на цели. Имена има колкото желаете. Кой ще бъде кмет, кои ще са заместниците му - това ще бъде решено, когато се разберем какво желаеме да реализираме. За нас е значимо да бъдат бити още на първи тур и всички цели да бъдат изпълнени. Никога да бъда кмет не ми е било фикс концепция - значимото е София да се развива добре ", уточни Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява и напрежението измежду жителите след премахването на едномесечната карта за градски превоз и въвеждането на новата политика за таксуване при пътешестване. Според него задачата е била да подтикват хората да си купуват годишна карта за пътешестване, която излиза най-евтино. Бонев даде образец за резултата от измененията - за първите 20 дни на годината са закупени 17 000 годишни абонамента, колкото са били за половината 2022 година

" Билетът 30+ не значи, че на 30-ата минута сте неточен, той дава опция в границите на 30 минути да се прехвърлите на друго транспортно средство. За хората, ползващи билети и прекачващи се, новата политика ще излезе по-евтино ", безапелационен е Бонев.

На днешното съвещание на транспортната комисия в Столичната община е станало ясно, че дупката в бюджета за градския превоз е 60 млн. лева

" С нелишените от логичност претенции на синдикатите за нарастване на заплатите, дупката ще стигне 120 млн. ", посочи Бонев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР